اگر اجازه بدید برای امروز و در اینجا ، آموزش طراحی یک متن سه بعدی رنگی با افکت شیشه ای در فتوشاپ را فراهم کرده ایم تا به شما برخی از تکنیک های ایجاد متن سه بعدی آموزش داده شود . من سعی کرده ام تا جایی که می توانم به صورت مبتدی و با روشی ساده آن را آموزش داده تا همه کاربران بتوانند از آن استفاده مناسبی داشته باشند که امیدوارم از این آموزش فتوشاپی هم لذت ببرید!
مرحله 1- ایجاد سند جدید
یک سند و فایل فتوشاپی با زدن کلیدهای (Ctrl+N ) در ابعاد 900*900 پیکسل و dpi 300 و حالت رنگ RGB و انتخاب نام “A” برای سند را تنظیم کرده و ok کنید.

Glassy Text Tut-01
مرحله 2- حرف اول
از پالت رنگ ها ، رنگ خاکستری را انتخاب و با ابزار Paint Bucket Tool ، بک گراند سند جدید را با رنگ خاکستری پر کنید و بعد ابزار Horizontal Type Tool را انتخاب کنید . فونت نوشته را به سلیقه خود انتخاب کرده و اندازه فونت را روی 200 pt قرار بدید. تنظیم رنگ متن را هم روی خاکستری 40% قرار دهید و نام لایه جدید را “Text” انتخاب کنید.

Glassy Text Tut-02
مرحله 3- ایجاد سند های جدید
در اینجا به منوی ” Image > Duplicate ” بروید و نام سند جدید را “W” قرار بدید و در سند و لایه جدید متن را به “W” تغییر بدید. دوباره به ” Image > Duplicate ” برید و نام لایه جدید را
“E” قرار بدید و روی لایه جدید کلیک کرده و متن را به “E” تغییر بدید و اندازه فونت آن را روی 205pt بذارید.

Glassy Text Tut-03
مرحله 4 - ایجاد اکشن
به لایه “A.psd” برگردیدو به منوی ” Window > Actions ” برید و در کادر باز شده نام آن را “Glassy Text” بدید و بر روی دکمه و تصویر ” Create New Action ” در پالت Action را بزنید و دکمه Record را هم انتخاب کنید. بعد از لایه متن “Text” یک کپی با نگه داشتن کلید Alt تهیه کنید و نام آن را به “Shadow” تغییر بدید. بعد لایه جدید را با Mouse کشیده و در زیر لایه “Text” بیندازید.

Glassy Text Tut-04
مرحله 5- چرخاندن
لایه “Text” را انتخاب و کلیدهای ( Ctrl +T ) را بزنید و متن را تا 30 درجه بچرخانید و دوبار با Mouse کلیک کنید و دوباره کلیدهای ( Ctrl +T ) را بزنید و تنظیم مقیاس Vertical را از نوار بالای فتوشاپ روی 60% قرار بدید.

Glassy Text Tut-05
مرحله 6- ایجاد گرادیان
روی همان لایه متن “Text” کلیک راست کرده و گزینه Blending Options را انتخاب و در کادر باز شده گزینه ( Gradient Overlay ) را انتخاب و در کادر آن تنظیمات را روی ” Gradient => Black, White, Blend Mode => Normal, Opacity => 50%, Style => Linear, Angle => 90 — Scale => 130 ” قرار بدید.

Glassy Text Tut-06
مرحله 7- سازماندهی لایه ها
از لایه متن “Text” یک کپی تهیه کنید و یک لایه جدید هم با نام “Extrude” ایجاد کنید و آن را بالای لایه “Text copy” بندازید. هر دو لایه “Extrude” و “Text copy” را با هم انتخاب و با زدن کلیدهای ( Ctrl+E ) آنها را با هم ادغام کنید. دوباره از لایه “Extrude” یک کپی گرفته و نام آن را “Bottom” بذارید.

Glassy Text Tut-07
مرحله 8- قالب بندی
لایه “Extrude” را انتخاب کنید و با زدن کلیدهای ( Ctrl+Mouse ) آن را هایلایت کنید. بعد ابزار Move Tool را بزنید و کلید Alt را نگه داشته و دکمه Arrow را بزنید و از منوی ” View > Actual ” بروید و زوم را روی 100% قرار بدید.

Glassy Text Tut-08
مرحله 9- افکت بالا و پایین
از لایه “Bottom” یک کپی گرفته و نام آن را “Top” قرار بدید. با لایه “Bottom” برگردید و در پالت لایه ها Blend Mode را روی Multiply قرار بدید. لایه “Bottom” را با انتخاب ابزار Move Tool و نگه داشتن کلید Shift و زدن کلید Down Arrow از روی صفحه کلید کامپیوتر به اندازه 10 پیکسل به پایین انتقال بدید و Opacity آن را هم 75% قراربدید و Opacity لایه “Top” را هم 90%.

Glassy Text Tut-09
مرحله 10- اضافه کردن رنگ
لایه های “Top” و “Bottom” و “Extrude” را با هم انتخاب و با زدن کلید های ( Ctrl+E ) آنها را ادغام کنید. و نام آن لایه را “A1″ قرار بدید. بعد روی لایه “A1″ کلیک راست کرده و از گزینه Blending Option بروید و گزینه Gradient Overlay را انتخاب و تنظیمات ” Gradient => Spectrum, Blend Mode => Overlay, Opacity => 30%, Angle => -180 degrees and Scale => 150% ” را انجام دهید.

Glassy Text Tut-10
مرحله 11- ایجاد رنگ بیشتر
لایه “A1″ را کپی کرده و نام آن را “A2″ بذارید. ابزار Move Tool را انتخاب و آن را 35 pixels به سمت بالا حرکت بدید. به پالت لایه رفته و بر روی لایه دوبار کلیک کنید و گزینه Gradient Overlay را انتخاب و تنظیمات را به صورت ” Blend Mode => Normal, Opacity => 20%, Reverse => Checked, Angle => 180, Scale => 150% ” انجام داده و از پالت لایه ها گزینه Overlay را انتخاب کنید.

Glassy Text Tut-11
مرحله 12- دو تا لایه رنگ کافی نیست
از لایه “A2″ یک کپی تهیه کرده و نام آن را “A3″ قرار بدید و ابزار Move Tool را انتخاب و آن لایه را به اندازه 15 pixel به سمت بالا حرکت بدید. بعد روی لایه از پالت لایه ها دوبار کلیک کرده و گزینه Gradient Overlay را انتخاب و تنظیمات را به صورت ” Opacity => 100%, Gradient => Blue, Red, Yellow, Reverse => Unchecked, Angle => 90, Scale => 100 ” انجام داده و تنظیم لایه را روی Color Dodge و Opacity را روی 20% قرار بدید.

Glassy Text Tut-12
مرحله 13- براقی متن
لایه و متن “Text” را کشیده و در پشت لایه ” Top ” قرار داده و افکت لایه را غیرفعال کنید. ابزار Move Tool را انتخاب و آن را تا 50 pixel به سمت بالا حرکت بدید و تنظیم لایه را روی Screen قرار بدید.

Glassy Text Tut-13
مرحله 14- انعکاس
یک لایه جدید در بالا ایجاد کرده و نام آن را “Reflection” قرار بدید و ابزار Gradient Tool را انتخاب کرده و مانند تصویر روی دکمه مثلثی شکا در نوار بالای فتوشاپ کلیک کرده و گزینه Metals را بزنید و گرادینتی مانند تصویر بر روی لایه جدید ایجاد کنید. بعد کلیدهای ( Ctrl+M ) را زده و مانند تصویر یک نمودار بکشید.

Glassy Text Tut-14
مرحله 15- انعکاس بیشتر
کلید Alt را نگه داشته و بین لایه “Reflection” و “Text” کلیک کرده و تنظیم Opacity آن را روی 70% قرار بدید.

Glassy Text Tut-15
مرحله 16- ایجاد سایه
با زدن کلیدهای ( Ctrl+Mouse ) لایه “Text” را انتخاب کنید. یک لایه جدید در بالای آن با نام “Near Shadow” ایجاد کرده و رنگ پالت را روی Black قراردهید و داخل لایه جدید را با آن پر کنید. بعد به منوی ” Filter > Blur > Gaussian Blur ” برید و Radius را روی 5 pixel قرار بدید.

Glassy Text Tut-16
مرحله 17- سایه در سایه
به لایه “Shadow” برگردید و تنظیم رنگ را با دوبار کلیک بر روی متن به سیاه تغییر بدید و یا به منوی ” Window > Character ” برید و از آنجا در کادر تنظیمات متن ها آن را تنظیم کنید. بعد روی لایه دوبار کلیک کرده و از گزینه Blending Option گزینه Stroke را انتخاب و تنظیمات را به صورت ” Size => 30px, Position => Outside, Opacity => 100% and Color => Black ” قرار بدید. یک لایه جدید زیر لایه “Shadow” ایجاد کرده و هر دو لایه “Shadow” را با زدن کلیدهای ( Ctrl+E) ادغام کنید. بعد به مسیر ” Filter > Blur > Gaussian Blur ” برید و Radius را روی 12 pixel قرار دهید.

Glassy Text Tut-17
مرحله 18- سایه بیشتر
کلیدهای ( Ctrl+T ) را بزنید و لایه را 30 درجه بچرخانید و دوبار کلیک کرده و دوباره کلیدهای ( Ctrl+T ) زده و در نوار بالای فتوشاپ گزینه Vertical را روی 60% قرار بدید.

Glassy Text Tut-18
مرحله 19- رنگ سایه
لایه “Shadow” را انتخاب و دوبار بر روی آن کلیک کرده و گزینه Blending Option را انتخاب و گزینه Gradient Overlay را بزنید و تنظیمات را به صورت ” Blend Mode => Normal, Opacity => 10%, Gradient => Spectrum, Reverse => Checked, Angle => 0 and Scale => 150 ” انجام دهید و بعد Opacity آن را روی 50% بذارید.

Glassy Text Tut-19
مرحله 20- تکرار براقی
لایه های “A1″, “A2″, “A3″, “Text” and “Reflection” و از آنها کپی گرفته و با زدن کلیدهای ( Ctrl+E) کپی آنها را با هم ادغام کنید و نام لایه کپی شده را “Glow” بذارید. با زدن کلیدهای
( Alt+Mouse ) روی خط بین “Glow” و “Reflection” یک Clipping Mask ایجاد کنید مانند تصویر.

Glassy Text Tut-20
مرحله 21- نور و تابش
به مسیر ” Filter > Blur > Gaussian Blur ” برید و Radius را روی 20 pixel قرار بدید و بعد کلیدهای ( Ctrl+F ) را بزنید. لایه “A3″ را با کلیدهای ( Ctrl+Mouse ) انتخاب کرده و کلید Shift را نگه داشته و بر روی لایه “A2″ و “A1″ با کلید ( Ctrl+Mouse ) انتخاب کنید و بعد Deselect کنید.

Glassy Text Tut-21
مرحله 22- غیرفعال کردن اکشن
همه لایه ها را به جزء پس زمینه انتخاب کرده و بعد به مسیر ” Layer > New > Group from Layers ” بروید و نام گروه را “FINAL” قرار بدید و بعد به پالت اکشن رفته و دکمه توقف Stop را بزنید.

Glassy Text Tut-22
مرحله 23- ایجاد یک سند جدید
یک سند جدید با زدن کلیدهای ( Ctrl+N ) در ابعاد 2000*1400 پیکسل ایجاد و نام آن را “Final” قرار بدید و با رنگ خاکستری 75% آن را پر کنید.

Glassy Text Tut-23
مرحله 24- انتخاب کردن
ابتدا به سند و فایل “A” برگردید و به مسیر ” Layer > Duplicate Group ” برید و نام سند را “A” و نام مقصد را “Final” بذارید.

Glassy Text Tut-24
مرحله 25- ایجاد کار برای W
به سند و فایل “W” بروید و لایه “Text” را انتخاب کنید. سپس از پالت Action روی “Glassy” کلیک کنید و سپس دکمه Play را بزنید. سپس گروه “Final” را انتخاب و به مسیر ” Layer > Duplicate Group ” برید و نام سند را “W” و مقصد را “Final” انتخاب کنید.

Glassy Text Tut-25
مرحله 26- ایجاد کار برای E
به سند “E” برگردید و لایه “Text” را انتخاب کنید. روی دکمه Play در پالت Actions کلیک کنید. گروه “Final” را انتخاب و به مسیر ” Layer > Duplicate Group ” برید و نام سند را
“E” و مقصد را “Final” انتخاب کنید. در حال حاضر تمام لایه ها درون سند و فایل “Final.psd” قرار گرفته اند.

Glassy Text Tut-26
مرحله 27- ترتیب
به سند “Final.psd” بروید و حروف را مانند تصویر زیر قرار دهید.

Glassy Text Tut-27
مرحله 28- ایجاد نور
یک لایه جدید در بالای لایه پس زمینه ایجاد کنید و نام آن را “Light” قرار بدید. ابزار Elliptical Marquee Tool را انتخاب کنید و مانند تصویر یک بیضی با رنگ سفید بکشید. به مسیر
” Filter > Blur > Gaussian Blur ” بروید و Radius آن را روی 100 pixel قرار بدید. کلیدهای ( Ctrl+T ) را بزنید و یک چرخش 30 درجه اعمال کنید و بعد دوباره کلیدهای ( Ctrl+T ) را بزنید و از نوار بالای فتوشاپ Vertical را روی 60% قرار بدید. به مسیر ” Fİlter > Blur > Gaussian Blur ” برید و Radius را روی 80 pixel انتخاب کنید.

Glassy Text Tut-28
دانلود PSD این آموزش
خب این هم تصویر نهایی است که امیدوارم از این آموزش هم که کمی طولانی شد بهره و لذت کافی را برده و تکنیک های جدیدی آموخته باشید!
